ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚOΣΜΟ • online // ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚOΣΜΟ • online // ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚOΣΜΟ • online
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ουσιαστικό[επεξεργασία]. κιόσκι ουδέτερο (πληθυντικός : κιόσκια).// κιόσκι < τουρκική köşk < περσική kōşk كوشك. [από το Βικιλεξικό]

Το κιόσκι.... ένα βήμα μπροστά

Το κιόσκι.... ένα βήμα μπροστά
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πενήντα τέσσερις δημοσιογράφοι κρατούνταν όμηροι στον κόσμο στα τέλη του 2015

Περισσότερες ομηρίες δημοσιογράφων το 2015

omiria-dimosiografou.jpg

Φωτογραφία αρχείου | Dreamstime.com

Πενήντα τέσσερις δημοσιογράφοι κρατούνταν όμηροι στον κόσμο στα τέλη του 2015, ένας αυξημένος αριθμός σε σχέση με το 2014 όπου ήταν 40, αλλά λιγότερες απαγωγές σημειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα (RSF).
Ο απολογισμός δεν περιλαμβάνει τον αριθμό των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν φέτος, ο οποίος θα ανακοινωθεί από τη μη κυβερνητική οργάνωση στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η αύξηση του αριθμού των δημοσιογράφων που κρατούνται όμηροι έχει σχέση με τη μεγάλη αύξηση των απαγωγών δημοσιογράφων στην Υεμένη φέτος, αναφέρουν οι RSF.
Η Συρία μετρά για λογαριασμό της το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων που κρατούνται όμηροι από οργανώσεις που δεν συνδέονται με κυβερνήσεις (26). Μόνο το Ισλαμικό Κράτος κρατεί 18 μεταξύ αυτών, κυρίως στη Συρία και στο Ιράκ.
«Σε ορισμένες περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, έχει αναπτυχθεί μια πραγματική βιομηχανία ομήρων», δηλώνει ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.
Αντίθετα, ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων μέχρι σήμερα (153) μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι (-14%), όπως και ο αριθμός των απαχθέντων δημοσιογράφων (79 απαγωγές), δηλαδή μείωση κατά 34% σε σχέση με το 2014.
«Η Κίνα, η Αίγυπτος, το Ιράν και η Ερυθραία παραμένουν ανάμεσα στις μεγαλύτερες φυλακές του κόσμου για τους δημοσιογράφους», επισημαίνει η MKO.
Οι RSF αποδίδουν τη μείωση των απαγωγών στην ηρεμία στην Ουκρανία, στην οποία είχε καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός απαγωγών δημοσιογράφων πέρυσι και όπου ουδεμία καταγράφηκε το 2015.
Το 2015 οκτώ δημοσιογράφοι εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ, που εξηγεί ότι ένας δημοσιογράφος θεωρείται αγνοούμενος «όταν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καθοριστεί ότι είναι θύμα ανθρωποκτονίας ή απαγωγής και καμιά αξιόπιστη ανάληψη ευθύνης δεν έχει γίνει γνωστή».
Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής μετρά συνολικά τον μεγαλύτερο αριθμό εξαφανίσεων δημοσιογράφων. «Η αβεβαιότητα που πλανάται για την τύχη αγνοουμένων συνιστά ένα τρομακτικό όπλο αποτροπής για όσους θα ήθελαν να μεταβούν σε αποστολή σε επικίνδυνες περιοχές», υπογραμμίζουν οι RSF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου