ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ.ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚOΣΜΟ • online // ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚOΣΜΟ • online // ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚOΣΜΟ • online
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ουσιαστικό[επεξεργασία]. κιόσκι ουδέτερο (πληθυντικός : κιόσκια).// κιόσκι < τουρκική köşk < περσική kōşk كوشك. [από το Βικιλεξικό]

Το κιόσκι.... ένα βήμα μπροστά

Το κιόσκι.... ένα βήμα μπροστά
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αυστρία: Πράσινος ο νέος πρόεδρος - Νίκησε τον ακροδεξιό Χόφερ

Με μόλις 3.000 ψήφους διαφορά

Η νίκη του κ. Βαν Ντερ Μπέλεν (αριστερά) ήλθε μετά την καταμέτρηση εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων στον β' γύρο της διαδικασίας, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή. Δεξιά ο ακροδεξιός υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, Νόρμπερτ Χόφερ.

Νέος πρόεδρος της Αυστρίας εκλέγεται ο ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από τους οικολόγους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, νικώντας στο νήμα τον ακροδεξιό υποψήφιο για το ύπατο αξίωμα της χώρας Νόρμπερτ Χόφερ.
Ο τελευταίος είναι στέλεχος του ακροδεξιού, κατηγορούμενου και για φιλοναζιστικές συμπάθειες, Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ).
Η νίκη του κ. Βαν Ντερ Μπέλεν, με 50,3% έναντι 49,7% του κ. Χόφερ, ήλθε μετά την καταμέτρηση εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων στον β' γύρο της διαδικασίας, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή.
Ο κ. Χόφερ αναγνώρισε την ήττα του, κάνοντας λόγο για μια «ημέρα λύπης», τονίζοντας ωστόσο ότι η εκλογική του επιτυχία αποτελεί «επένδυση για το μέλλον».
Η πλατφόρμα του κ. Βαν Ντερ Μπέλεν, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το Πράσινο Κόμμα, είχε έντονα φιλο-Ε.Ε. χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με την αντιευρωπαϊκή, ξενοφοβική ρητορική του ακροδεξιού υποψηφίου.
Ο πρόεδρος της Αυστρίας έχει περιορισμένες αρμοδιότητες ως αρχηγός του κράτους, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να διαλύσει το Εθνικό Συμβούλιο, κάτω σώμα του αυστριακού κοινοβουλίου, προκαλώντας γενικές εκλογές.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου